Emmen
Brinkenhalte 20
(Waanderveld)
7812 HX
Emmen
0591-351602
Kampen
Graafschap 43
8261 LB
Kampen
038-3325227
Coevorden
Eendrachtstraat 11
7742 VJ
Coevorden
0524-820233
Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4 Slide 5 Slide 6
Emmen
Brinkenhalte 20
(Waanderveld)
7812 HX
Emmen
0591-351602
Kampen
Graafschap 43
8261 LB
Kampen
038-3325227
Coevorden
Eendrachtstraat 11
7742 VJ
Coevorden
0524-820233
Uitgesproken:

... Voorheen duurde het redelijk lang voordat bij mij een knie blessure genas, de massages en behandelingen in Kampen hebben mij in laten zien dat het veel sneller kan

Thanks en groetjes
Eric Post


 
Vraag en antwoord

Is Chiropractie veilig?
Chiropractie is een veilige, effectieve gezondheidszorg voor de hele familie.

Wat is het geluid dat je tijdens een behandeling kunt horen?
Tijdens een correctie ontsnappen stikstofgassen door het vacuümeffect dat optreedt wanneer een gewricht even uit elkaar getrokken wordt. Dit geeft een 'ploppend' geluid en is volkomen onschuldig.

Kan iemand die aan zijn rug is geopereerd behandeld worden?
Ja. Veel mensen die allerlei rugoperaties hebben ondergaan, ontdekken vaak maanden of jaren later een terugkeer van dezelfde rugproblemen. Deze mensen kunnen gewoonlijk zonder zich onnodig zorgen te maken chiropractisch behandeld worden.

Kan chiropractie rugoperaties voorkomen?
Door de wervelkolom in optimale conditie te brengen, is het mogelijk dat een operatie niet meer nodig is.

Wat betekent D.C. achter de naam?
Doctor of Chiropractic. Dit is de titel die een chiropractor verkrijgt van het opleidingsinstituut na het voltooien van de studie. Zie opleiding.

Wat betekent het als u opnieuw last van uw rug krijgt?
In het begin van de behandelingsperiode is het normaal dat u naast verlichting ook weer de oorspronkelijke pijn kunt ervaren. Dit betekent dat uw lichaam nog maar voor een beperkte periode de verbetering op eigen kracht kan aanhouden. Naarmate de behandeling vordert, zult u merken dat uw lichaam voor steeds langere periodes de verandering kan vast houden.

Waarom verwijst mijn huisarts mij niet door?
Ongeveer 45% van onze patiënten zijn op doorverwijzing van de huisarts, verder worden veel kleine kinderen door artsen uit het consultatie bureau verwezen. Met uw toestemming wordt er ook een rapport van uw vorderingen naar de behandelende arts gestuurd.


Wat is het verschil tussen Chiropractie, Fysiotherapie en Manuele therapie ?
Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd.
Een chiroprator is een manueel therapeut die bovendien een opleiding tot geneeskunde heeft gevolgd.

De Wereld Gezondsheids Organisatie (WHO) heeft in 2005 de regels voor de opleiding en de veiligheid van chiropractie vastgelegd en gesteld:

Chiropractie is een van de meest verbreide vormen van manuele therapie.

Al in 1981 heeft de minister van volksgezondheid als regeringsstandpunt vastgelegd dat de opleiding tot chiropractor een opleiding geneeskunde met manuele therapie is en dat manuele therapie behoort tot de fysiotherapie.

Ook het Nuffic(2014) waardeert de internationale universitaire chiropractoren diploma's als geneeskunde met manuele therapie.

Over de hele wereld is de chiropractor erkend als Doctor of Chiropractic. De Tweede Kamer der Staten Generaal heeft in 1983 met algemene stemmen(motie Terpstra) aan de regering opgedragen om de chiropractie te erkennen.

Chiropractie baseert zich op de beginselen van Hippocrates, de vader van de geneeskunde, die als eerste de waarde van het goed functioneren van de wervelkolom heeft beschreven . Hij zag bijna 2500 jaar geleden al de relatie tussen de wervelkolom en de rest van het lichaam.

                 '' Het is noodzakelijk een grondige kennis te bezitten van de wervelkolom, want vele aandoeningen worden in werkelijkheid veroorzaakt door een
                    gebrekkigheid daarvan."
                                                              ( Hippocrates 460-377 v.Chr.)

De grondlegger van de moderne chiropractie is de in Canada geboren Daniel David Palmer (1844-1913). Palmer stelde deze specialisatie in 1895 op schrift en in 1897 richtte hij in Iowa de ' Palmer school of chiropractic' op.