Baby’s

Baby’sBaby's in onze praktijk

In de praktijk behandelen we al 30 jaar kinderen en baby’s, waardoor in feite al twee generaties ons regelmatig bezoeken. Hieruit spreekt het vertrouwen in ons en daar zijn we heel blij mee. Kinderen en baby’s zijn een kwetsbare groep waarbij de chiropractoren de behandeling en techniek zorgvuldig kiezen en aanpassen aan de leeftijd van het kind.

Baby's en chiropractie

Het geboorteproces is een enorme prestatie. Niet alleen voor de moeder maar ook voor de baby is er sprake van lichamelijke en emotionele stress. De weeën geven een behoorlijk grote druk op het babylichaam. Deze duwen de baby door het geboortekanaal en hierdoor komt die grote druk ook op de wervelkolom.

Daarnaast geven ingrepen zoals een tangverlossing, vacuümextractie en keizersnede nog eens extra stress voor de baby en  de ruggengraat. Bij veel van deze ingrepen wordt er door de verloskundige of gynaecoloog aan het hoofdje gedraaid en getrokken. Dit heeft een effect op de wervels in de nek. Het is goed voor te stellen dat de baby hier last van heeft na zijn geboorte.

Baby’s communiceren door te huilen. Als een baby blijft huilen en ouders begrijpen niet waarom is dit heel frustrerend. Ouders kunnen zich machteloos gaan voelen.

Klachten

Baby’s en ouders bezoeken de praktijk regelmatig met de volgende klachten:

  • Koliek (darmkramp)
  • Voorkeurshouding (het hoofdje naar één kant houden)
  • Reflux (veelvuldig spugen van de baby)
  • Slaapproblemen
  • KISS-syndroom (nekwervels staan scheef/vast)

Deze klachten kunnen worden veroorzaakt door verstoringen, bijvoorbeeld een wervel die op een zenuw drukt. Dit kan komen door de stress tijdens de geboorte. De chiropractor kan met een vinger een lichte druk op de juiste plek geven en dit zo verhelpen.

Voorzorg

Ook als een baby vrolijk en tevreden is laten ouders vaak hun kindje nakijken. Daarna kan er worden beslist of behandeling nuttig is. Chiropractische zorg kan meteen al vanaf de geboorte, ideaal is echter vanaf 6 weken.

Het is goed om de baby regelmatig na te laten kijken. De ontwikkeling gaat heel snel en het is belangrijk dat de ruggengraat recht staat en vrij kan bewegen. Dit zodat het kindje zich zo voorspoedig mogelijk kan ontwikkelen en gaat rollen, kruipen, zitten, staan en uiteindelijk lopen. Vallen hoort bij deze ontwikkelingen, maar is ook een extra reden om een bezoek te brengen aan de chiropractor. Op die manier kunnen problemen worden voorkomen.

De Chiropractor

Chiropractie is een vorm van geneeskunde welke 120 jaar geleden is ontstaan. Door ontwikkelingen zijn er verschillende stijlen en technieken ontstaan. Over de hele wereld is het een zeer bekende manier wijze van gezondheidszorg. Het houdt zich bezig met de diagnose, behandeling en het voorkomen van klachten.

Chiropractoren zijn universitair geschoold. Ze zijn experts op het gebied van het netwerk tussen het zenuwstelsel en ruggengraat. Lichamelijke klachten kunnen ontstaan door een verstoring in dat netwerk, waardoor zenuwen de prikkels niet goed doorgeven. Met andere woorden: de verbinding heeft een storing.

De Behandeling

Chiropractie bekijkt het lichaam als een geheel. Dit betekent: spieren, gewrichten en zenuwstelsel horen bij elkaar, niet als losse onderdelen. Het doel is om uw lichaam zo goed mogelijk te laten functioneren.

 

De Chiropractische behandelingen heffen deze verstoringen op. Hierdoor verbetert de kwaliteit van leven. De chiropractor behandelt dus niet de symptomen van de klachten, maar de oorzaak. Zodat u in goede gezondheid ten volle kunt genieten van uw activiteiten binnens- en buitenshuis.

Deze website maakt gebruik van functionele cookies om zo de website optimaal te kunnen laten functioneren. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van analytische cookies.
Website