Met welke klachten kan ik terecht bij een chiropractor?

Met welke klachten kan ik terecht bij een chiropractor?De chiropractor is een expert in het oplossen van uw klachten

Een chiropractor is een deskundige op het gebied van klachten met de oorsprong in de wervelkolom, het zenuwstelsel en de spieren en gewrichten. Als chiropractoren gaan we uit van het principe dat het lichaam zichzelf geneest en reguleert wanneer het zenuwstelsel optimaal werkt.

De chiropractor richt zich op het herstel van de zenuwtoevoer waardoor het lichaam weer wordt geactiveerd. Het is een zachte manier om uw lichaam in beweging te krijgen. Chiropractie is geschikt voor alle leeftijden en de technieken worden aangepast aan uw lichaam en behoeftes.

Een baby van 3 maanden heeft iets anders nodig dan iemand van 70 jaar.

De meest voorkomende klachten die een chiropractor behandelt zijn:

 • Rugklachten
 • Nekklachten
 • Hernia/Ischias
 • Hoofdpijn/migraine
 • Schouderklachten
 • Heupklachten
 • Aangezichtspijn
 • Sportblessures
 • Artrose

Behandelingen door de chiropractor gericht op vrouwen

Voor vrouwen met menstruatieklachten of lage rugpijn tijdens of na een zwangerschap kan chiropractie verlichting geven. Daarnaast kan het ook zeer effectief zijn bij bekkeninstabiliteit en zwangerschapsischias.

Deze klachten worden vaak veroorzaakt door een lichamelijke verandering. Een zwangere vrouw kan bijvoorbeeld lage rugpijn hebben, terwijl ze dit nooit eerder heeft gehad. Verder hebben hormonen ook invloed op ons lichaam, ook al merken we daar zelf vaak niets van.

Hier kunt u meer daarover lezen

Kinderen verdienen hun eigen behandelmethodes

We behandelen in onze praktijk ook veel baby’s en kinderen. Baby’s en kinderen bewegen veel.

Ze kruipen en spelen, klimmen, springen, rennen, dansen en vallen. Daarnaast hebben oudere kinderen zware schooltassen op hun rug. Dit alles heeft effect op de wervelkolom. Chiropractische behandelingen helpen de wervelkolom en daarmee ook het kind om te ontwikkelen en te groeien. Meer informatie daarover vindt u hier.

Andere klachten waarbij chiropractie gunstig kan zijn:

 • Spier- en gewrichtspijn: bijvoorbeeld van de ellebogen, knieën, enkels en voeten
 • Artrose; pijnverlichting en functieverbetering van de gewrichten.

Organen en weefsels hebben een gezonde zenuwtoevoer nodig. Het is dus goed te begrijpen dat chiropractie ook bij ‘vage’ klachten als duizeligheid, vermoeidheid en lusteloosheid een positief resultaat kan hebben.

Chiropractie kan de oplossing zijn voor deze klachten. Ook andere ongemakken kunnen verminderen door chiropractie.

Mocht u twijfelen of uw klacht te verhelpen is door de chiropractor, kunt u hier contact met ons opnemen. We beantwoorden graag uw vragen.

Deze website maakt gebruik van functionele cookies om zo de website optimaal te kunnen laten functioneren. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van analytische cookies.
Website