Scoliose

ScolioseLaat uw kind controleren

Wist u dat sinds 2015, kinderen in Nederland niet meer worden gecontroleerd op scoliose door de kinderarts? Maakt u zich zorgen over de rug van uw kind? Een chiropractor controleert dit.

Een scoliose is een scheefstand naar de zijkant van de wervelkolom. De oorzaak hiervan kan een verschil in beenlengte zijn. Als het linkerbeen bijvoorbeeld korter is dan het rechterbeen, staat het bekken scheef. Hierdoor is het bekken aan de linkerkant langer, waardoor de wervelkolom naar links neigt. Om dit te herstellen trekt de wervelkolom zich tussen de schouderbladen terug naar rechts en ontstaat er een soort S-bocht. Dit noemen we scoliose.

De leeftijd waarop scoliose ontstaat, is vaak tussen het negende en dertiende levensjaar. Dit is ook één van de groeifases van kinderen. Een scoliose kan lage rugpijn en nekklachten veroorzaken. Ook is beperkte mobiliteit (gemak van bewegen) een gevolg van scoliose.

Zelfs een lichte kromming kan problemen geven met houding en pijn. Tijdens een chiropractische behandeling kan er al vroeg een lichte kromming worden opgemerkt. Door behandelingen kan erger worden voorkomen en heeft de scoliose minder invloed op de levenskwaliteit van uw kind.

Om de wervelkolom van uw kind in goede conditie te houden, raden we een regelmatige controle bij de chiropractor aan. In de snelle groeifase adviseren we een controle om de twee à drie maanden.

chiropractie hoogeveen kinderen
Deze website maakt gebruik van functionele cookies om zo de website optimaal te kunnen laten functioneren. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van analytische cookies.
Website