Onze naam en logo

Ons logo

Waarom een zeepaardje? Goede vraag!

Allereerst vanwege de uiterlijke kenmerken – de vorm heeft heel veel overeenkomsten met onze ruggengraat. Het zeepaardje heeft naast het inwendige skelet ook een uitwendig skelet.

Ze zijn standvastig en het zijn echte volhouders, net zoals de chiropractor vol houdt totdat zijn/haar patiënt de gewenste resultaten heeft behaald.

De Latijnse naam van het zeepaardje is Hippocampus.  Hippocampus is tevens de benaming van een belangrijk deel van de hersenen dat zorgt voor het opslaan van herinneringen en het verlagen van stress.

Ons logo bestaat niet alleen uit een zeepaardje, maar het is een zeepaardje dat zich vasthoudt aan een wervelkolom. Dit in een toespeling naar de esculaap; het internationale symbool van de geneeskunde.  De esculaap bestaat uit een verticale staf waar een slang zich omheen draait. Het is een symbool van welsprekendheid en communicatie en tevens van wijsheid en geneeskunde.

chiropraxi beeldmerk-01

Chiropraxi, waar komt deze naam vandaan?

We hebben voor deze overkoepelende naam gekozen omdat het ons internationale team vertegenwoordigt.

Chiropractie komt uit het Oudgrieks. Van het woord cheír (χείρ), ‘hand’, en het woord praxis (πραξις), ‘handeling’. In Frankrijk, Brazilië, België, Duitsland en vele andere landen wordt chiropractie geschreven met een ‘x’ in plaats van een ‘ct’.

Onder invloed van onze groei binnen de praktijk hebben we gezocht naar een naam die symboliseert wie we zijn: een internationaal team dat eer doet aan de oorsprong van chiropractie en zich richt op de toekomst.

Dat is waarom wij kiezen voor Chiropraxi.

logo chiropraxi emmen
logo chiropraxi coevorden
logo chiropraxi hoogeveen

Deze website maakt gebruik van functionele cookies om zo de website optimaal te kunnen laten functioneren. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van analytische cookies.
Website