Zwangerschap

ZwangerschapZwangerschap en chiropractie

Een zwangerschap heeft veel invloed op het lichaam. Van alle zwangere vrouwen heeft 45% pijn in het bekken of lage rugpijn. Van deze groep heeft een kwart ernstige pijnklachten. Dit komt door het hogere lichaamsgewicht, verandering van houding en de extra druk op de wervelkolom, gewrichten en spieren. Daarnaast zorgen hormonen ervoor dat banden en spieren zachter worden als voorbereiding op de bevalling. Het bekken wordt daardoor minder stabiel.

Chiropractie helpt om de wervelkolom en bekken sterk maar flexibel te houden, zodat de zwangerschap zo optimaal mogelijk kan verlopen.

Door goed voor u en uw lichaam te zorgen, zorgt u voor een gezonde omgeving waar uw baby optimaal kan groeien, gezond en sterk kan worden. Hier horen ook een gezond eetpatroon en goede gewoontes bij, bijvoorbeeld aanvullende supplementen, zoals foliumzuur en ijzer.  Hier kan de chiropractor u over adviseren.

Tevens helpen chiropractische behandelingen om de bevalling makkelijker te laten verlopen. Het bekken is tijdens de behandelingen steeds stabiel en ontspannen gehouden.  Hierdoor kan het makkelijker verwijden tijdens de bevalling. Na de bevalling komt het weer sneller in de normale stand terug staan.

Na de bevalling heeft een kwart van de vrouwen nog steeds pijn in het bekken of lage rugpijn. Chiropractie kan ook na de zwangerschap uw lichaam ondersteunen.

Tijdens de zwangerschap kan chiropractische zorg helpen:

  • spanning en ongemak aan de wervelkolom en het bekken te verminderen
  • de duur en de zwaarte van de bevalling te verminderen
  • de algehele gezondheid en welzijn te verbeteren
  • voor een omgeving, waarin de baby de best mogelijk groei en ontwikkeling kan doormaken

Deze website maakt gebruik van functionele cookies om zo de website optimaal te kunnen laten functioneren. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van analytische cookies.