Van het eerste consult tot de nazorg

Van het eerste consult tot de nazorgHoe verloopt een behandeling?

Het eerste consult

U ontvangt nog vóór het eerste bezoek een formulier waar u uw medische geschiedenis kunt opschrijven. Hierdoor krijgt de chiropractor relevante informatie over uw gezondheid en lichamelijke problemen.

U heeft in het eerste consult een gesprek met de chiropractor over uw klachten, ziektegeschiedenis en de hele gezondheid. Daarna volgt er een lichamelijk onderzoek. Hierbij worden neurologische, orthopedische en chiropractische testen gebruikt. Daarnaast worden ook beschikbare röntgenfoto’s beoordeeld.

Het tweede consult

U bespreekt met de chiropractor zijn/haar conclusie over wat er aan de hand kan zijn. Ook vertelt hij/zij hoe chiropractie kan helpen. Behalve dat, neemt de chiropractor de tijd om u een eerlijke en duidelijke uitleg te geven. Verder is er soms een verwijzing nodig naar een huisarts voor aanvullend onderzoek.

De chiropractor maakt in overleg met u een behandelplan. Daarbij is uw hulp noodzakelijk zodat de behandeling kan slagen. We raden u daarom aan om de adviezen van de chiropractor op te volgen zodat het  beste resultaat behaald kan worden.

Onze tarieven:

1e consult volwassenen: €90,- onderzoek en behandeling
2e consult volwassenen: €90,- uitleg en behandeling
vervolgconsult volwassenen: €65,- behandeling

1e consult kind tot 16 jaar: €90,- onderzoek en behandeling
vervolgconsult kinderen: €65,- behandeling

Gezinskorting: €50,- behandeling

Afspraken kunnen tot 24 uur tevoren kosteloos worden geannuleerd of verplaatst.
Bij niet nagekomen afspraken kan €50,- voor de gereserveerde tijd in rekening gebracht
worden.

Voor informatie over chiropractie klik hier.

chiropractie hoogeveen behandeling

De drie fases bij chiropractische behandeling

  • Intensieve fase; in deze fase vinden er veelvuldig en regelmatig behandelingen plaats. Hierin worden de meeste correcties aangebracht.
  • Stabiliserende fase; de chiropractor richt zich op een zo optimaal mogelijk herstel. U kunt dit bijvoorbeeld een beetje vergelijken met het afstellen van een motor; het is de bedoeling dat de auto het zo goed mogelijk doet en dat zit soms in de kleine dingen.
  • Onderhoudsfase; aantal behandelingen worden minder frequent en het lichaam moet langzaam zichzelf weer gaan herstellen. Om uw conditie zo goed mogelijk te houden gaat u voor een “kleine beurt” of “APK” weer even langs bij uw chiropractor. Ook wanneer u zich goed voelt, is dit belangrijk.

De tijdsduur tussen de fases kunnen sterk verschillen per persoon en per klacht.

Nazorg

U kunt na een behandeling een lichamelijke reactie krijgen. Hierdoor kunt u zich bijvoorbeeld moe of wat stijf voelen en de pijn kan zelfs de eerste paar dagen toenemen. Deze bijwerkingen verdwijnen normaal gesproken na enkele uren of dagen.

We raden u aan om na de behandeling ongeveer 24 uur rustig aan te doen en veel water te drinken. Het lichaam is bezig met het verwerken van de behandeling, dat heeft wat tijd nodig.

Voor overleg en bij zorgen kunt u altijd even bellen. Hier vindt u onze contact informatie.

Deze website maakt gebruik van functionele cookies om zo de website optimaal te kunnen laten functioneren. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van analytische cookies.
Website