Rugpijn

RugpijnChiropractie helpt bij rugpijn

De wervelkolom is verdeeld in verschillende gebieden; de nek, de middenrug, de onderrug, het heiligbeen en staartbeen, of stuitje. Rugpijn is een veelvoorkomende klacht. Onder rugpijn verstaan we allerlei aandoeningen van pijn veroorzaakt bijvoorbeeld door slijtage van de rug, tot acute rugpijn door spit, een hernia of ischias. Deze pijnklachten verstoren vaak het functioneren overdag, maar ook uw nachtrust. De oorzaken van rugpijn zijn zeer uiteenlopend. Van overbelasting en/of een verkeerde houding, tot stress of een ongeval.

De chiropractor zoekt de oorzaak van de pijn en hij is gericht op het wegnemen van de oorzaak. Met corrigerende behandelingen van de chiropractor is de pijn vaak goed te verhelpen. De behandeling zal verdere beschadiging van de tussenwervelschijven en zenuwen voorkomen. De chiropractor zal u tevens adviezen geven om te voorkomen dat uw klachten terugkeren.

Niet alle klachten zijn 100% op te lossen. Bijvoorbeeld in het geval van pijn door slijtage.  De beschadigde tussenwervelschijven kunnen niet ‘gerepareerd’ worden. Echter door behandeling van de chiropractor zullen de pijnklachten verminderen. Ook zal door de verbeterde stand van de wervels verdere slijtage voorkomen worden of langzamer gaan.

En dat is ook winst!

 

Oorzaken

Pijn in de rug kan verschillende oorzaken hebben zoals onder andere:

 • zware lichamelijke arbeid
 • veel tillen
 • een verkeerde houding bvb. tijdens werken of slapen
 • overgewicht
 • lange autoritten
 • veel draaien en/of buigen van de rug
 • bovenmatig veel stress

Symptomen

De volgende symptomen komen vaak voor bij rugpijn, maar kunnen per persoon verschillen:

 • pijn in de rug
 • uitstralende pijn naar de billen en benen
 • stijfheid – vooral na het slapen of lang stilzitten
 • moeite om sommige houdingen aan te nemen
 • pijn bij bewegingen of tillen
chiropractie rugpijn

De chiropractor

Chiropractie is een vorm van geneeskunde welke 120 jaar geleden is ontstaan. Door ontwikkelingen zijn er verschillende stijlen en technieken ontstaan. Over de hele wereld is het een zeer bekende manier wijze van gezondheidszorg. Het houdt zich bezig met de diagnose, behandeling en het voorkomen van klachten.

Chiropractoren zijn universitair geschoold. Ze zijn experts op het gebied van het netwerk tussen het zenuwstelsel en ruggengraat. Lichamelijke klachten kunnen ontstaan door een verstoring in dat netwerk, waardoor zenuwen de prikkels niet goed doorgeven. Met andere woorden: de verbinding heeft een storing.

 

 

 

De behandeling

Chiropractie bekijkt het lichaam als een geheel. Dit betekent: spieren, gewrichten en zenuwstelsel horen bij elkaar, niet als losse onderdelen. Het doel is om uw lichaam zo goed mogelijk te laten functioneren.

De Chiropractische behandelingen heffen deze verstoringen op. Hierdoor verbetert de kwaliteit van leven. De chiropractor behandelt dus niet de symptomen van de klachten, maar de oorzaak. Zodat u in goede gezondheid ten volle kunt genieten van uw activiteiten binnens- en buitenshuis.

 

 

 

 

Deze website maakt gebruik van functionele cookies om zo de website optimaal te kunnen laten functioneren. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van analytische cookies.
Website