Wat is Chiropractie?

Wat is Chiropractie?Chiropractie, een oude en bekende behandelwijze, een korte uitleg

Wat is het en wat doet het?

Chiropractie is een vorm van geneeskunde welke 120 jaar geleden is ontstaan. Door ontwikkelingen zijn er verschillende stijlen en technieken ontstaan. Over de hele wereld is het een zeer bekende manier wijze van gezondheidszorg. Het houdt zich bezig met de diagnose, behandeling en het voorkomen van klachten.

Chiropractoren zijn universitair geschoold. Ze zijn experts op het gebied van het netwerk tussen het zenuwstelsel en ruggengraat. Lichamelijke klachten kunnen ontstaan door een verstoring in dat netwerk, waardoor zenuwen de prikkels niet goed doorgeven. Met andere woorden: de verbinding heeft een storing.

De Chiropractische behandelingen heffen deze verstoringen op. Hierdoor verbetert de kwaliteit van leven. De chiropractor behandelt dus niet de symptomen van de klachten, maar de oorzaak. Zodat u in goede gezondheid ten volle kunt genieten van uw activiteiten binnens- en buitenshuis.

Chiropractie bekijkt het lichaam als een geheel. Dit betekent: spieren, gewrichten en zenuwstelsel horen bij elkaar, niet als losse onderdelen. Het doel is om uw lichaam zo goed mogelijk te laten functioneren.

Opleiding

In Nederland bestaat er nog geen studie chiropractie. Nederlandse chiropractoren volgen hun vijf-jarige opleiding in o.a. Groot-Brittannië, Verenigde Staten, Canada, Zuid-Afrika, Frankrijk, Brazilië.

Onze praktijken en chiropractoren zijn aangesloten bij de beroepsgroepen.

Dit zijn Dutch Chiropractic Federation (DCF), Stichting Nationaal Register van Chiropractoren(SNRC), Nederlandse Chiropractoren Associatie(NCA) en Christelijke Chiropractoren Associatie(CCA). Voor de website van DCF/SNRC/CCA klik hier.

Wij zijn ook te vinden op www.alternatievegeneeswijzen-info.nl en Geneeskundigen in Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, Midden-Drenthe

Eerstelijns gezondheidszorg

De chiropractor is een eerstelijns zorgverlener. Dit betekent dat er geen verwijzing nodig is van de huisarts.

  • Jaarlijks vinden er meer dan 1.000.000 behandelingen plaats door chiropractoren in Nederland.
  • Meer dan 75% van de mensen gaan meestal op advies van een kennis of familielid naar een chiropractor.
  • Het aantal praktijken groeit nog steeds en daardoor is chiropractische zorg op veel plaatsen goed bereikbaar.

Wordt chiropractie vergoed?

Onze praktijken hebben  een overeenkomst met de verzekeraars, waardoor de behandelingen (gedeeltelijk) worden vergoed. Wat u ontvangt als vergoeding verschilt per aanvullend pakket en verzekeraar. Er geldt geen eigen risico! Omdat het eigen risico alleen geldt voor zorg die vanuit de basisverzekering wordt vergoed en niet voor wat in de aanvullende verzekering wordt gedekt.

U kunt hier meer lezen over de huidige vergoedingen en per verzekeraar.

Deze website maakt gebruik van functionele cookies om zo de website optimaal te kunnen laten functioneren. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van analytische cookies.
Website