Vitamine C bij hart- en vaatziekten

Vitamine C bij hart- en vaatziekten

 

De mens is volledig afhankelijk van vitamine C.
De mens kan zelf geen vitamine C maken en is voor de vitamine-C-voorziening volledig afhankelijk van de voeding en/of supplementen. Vitamine C is wateroplosbaar en komt in het hele lichaam verspreid voor met de hoogste concentratie in de bijnieren en hypofyse. De grootste hoeveelheid vitamine C bevindt zich echter in lever en skeletspieren, vanwege de grote omvang in relatie tot het hele lichaam.

Voor de aanmaak van collageen en andere bindweefselmoleculen is vitamine C essentieel. Mede daarom helpt vitamine C de bloedvaten gezond en elastisch te houden. Alle weefsels die ons lichaam structuur en stevigheid geven zoals de gewrichten, pezen, huid, spieren (waaronder de hartspier), botten en bindweefsel zijn afhankelijk van de opbouwende activiteit van vitamine C, met name in herstelperiodes. Daarnaast speelt vitamine C een belangrijke rol bij de synthese van neurotransmitters, steroïd hormonen, carnitine, de omzetting van cholesterol in galzuren, de afbraak van tyrosine en de mineralenstofwisseling.

Vitamine C is co-enzym van vele enzymen die bij uiteenlopende biologische processen betrokken zijn. De antioxidantfunctie van vitamine C is onder meer van belang voor het behoud van gezonde cellen en weefsels. Vitamine C heeft een gunstige invloed op hart en bloedvaten. Vitamine C helpt bij de eliminatie van zware metalen zoals kwik, lood, cadmium en nikkel. Ook ondersteunt vitamine C het immuunsysteem. Op basis van de talloze functies van vitamine C zijn de toepassingen eveneens talrijk.

 

Hoe het kan dat een slagader vaatwand beschadigd raakt en er ontstekingen ontstaan?
In de jaren negentig publiceerde Professor Linus Carl Pauling en Dr. Rath een onderzoek waaruit blijkt dat een chronisch tekort aan vitamine C het weefsel aan de binnenkant van de vaatwanden schade kan veroorzaken. Professor Linus Carl Pauling ontving de hoon van de medische wereld, toen hij verkondigde dat hart- en vaatziekten eigenlijk niets anders zijn dan een uiting van milde scheurbuik. Deze opmerking eist natuurlijk wel een verklaring want hij werd niet in dank afgenomen en was behoorlijk controversieel. Vitamine C als medicijn tegen hart-en vaatziekten? Nee, zo eenvoudig kan het echt het niet zijn.

Tegenwoordig weten we dat vitamine C verantwoordelijk is voor een optimale productie van collageen en bindweefsel en voor een optimale duurzaamheid van de vaatwanden kan zorgen. Toch krijgen (nemen) mensen te weinig vitamine C om gezond te blijven: net voldoende om scheurbuik te voorkomen, maar te weinig om de bloedvaten gezond te houden.


Aderverkalking voorkomen is de meest logische oplossing.

Als beschadigingen aan de slagader vaatwand kunnen worden voorkomen dan zouden mensen geen slagaderverkalking meer kunnen krijgen. Aderverkalking wordt volgens professor Linus Carl Pauling veroorzaakt door een langdurig proces van oxidatie (vrije radicalen) en de beschadigde vaatwanden zijn hier vooral vatbaar voor. Gezonde aderen zullen geen last ondervinden van aderverkalking! Voeding hoog in antioxidanten is erg belangrijk om dit proces tegen te gaan.

Vitamine C is hier de belangrijkste antioxidant!
Als je in je leven 40-60 mg vitamine C inneemt zoals dat wordt voorgeschreven door vele gezondheidsinstanties dan kun je volgens professor Linus Carl Pauling op latere leeftijd problemen verwachten in de vorm van vaatwand beschadiging door ontstekingen.
Het nemen van een hogere dosis vitamine C zou dat kunnen voorkomen.
Om het probleem bij de oorzaak aan te pakken stelt professor Linus Carl Pauling dat vitamine C vanaf jonge leeftijd nodig is om schade aan de vaatwanden op latere leeftijd te voorkomen. Zolang de vaatwanden niet beschadigen zal er zich geen cholesterol op de vaatwanden afzetten en kan er geen aderverkalking ontstaan.
Professor Linus Carl Carl Pauling meende zeker te weten (en andere wetenschappers bevestigen dat ook) dat angina pectoris (pijn op de borst als gevolg van vernauwde kransslagaderen), kan worden voorkomen en genezen met megadosis vitamine C en met toevoeging van het aminozuur L-Lysine.
Vitamine C en het aminozuur L-Lysine zijn tegenwoordig overal verkrijgbaar.

Professor Linus Pauling adviseerde een dagelijkse hoeveelheid:
Vitamine C (als Ascorbinezuur) 3 – 5 gram per dag.
L-Lysine 1 – 3 gram per dag.

Risico op overlijden vermindert aanzienlijk door inname van vitamine C.
Ook Dr Rath, arts en onderzoeker werkte nauw samen met Linus Carl Pauling en werd leidde onderzoek naar hart en vaatziekten aan het Linus Pauling instituut in Californie. Ook hij stelt al jaren dat vitamine C een zeer belangrijke rol speelt bij het voorkomen van hart en vaatziekten. Maar niet alleen het voorkomen ervan.(zie ook de video van Dr. Rath onder dit artikel.

Vitamine C houdt de aderen schoon, houdt ze flexibel en zorgt dat cholesterol langzaam verdwijnt en zo hartaanvallen voorkomt.

De chiropractor kan u uitleggen hoe u dit in uw dagelijkse leven kunt toepassen.

Chiropractie

Chiropractie kan nog niet in Nederland gestudeerd worden, daarvoor moet men in het buitenland een universitaire opleiding volgen. Het is dan ook om die reden dat er binnen onze vestigingen diverse chiropractoren werken, die van origine een buitenlandse nationaliteit hebben. Evenals de Nederlandse chiropractoren, willen ook zij graag hier in Nederland hun beroep uitoefenen en hebben ze Nederland in hun hart gesloten. Allemaal hebben ze een hoogwaardige opleiding gevolgd en zijn kundig om u te helpen bij diverse symptomen en klachten.

Deze website maakt gebruik van functionele cookies om zo de website optimaal te kunnen laten functioneren. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van analytische cookies.
Website