Vergoeding voor Chiropractie in 2023

De zorgpremies en veranderingen bij zorgverzekeraars voor 2023 zijn bekend. En dat betekent het is weer tijd om goed naar uw zorgverzekering te gaat kijken voor het komend jaar.

Hier is de belangrijkste veranderingen op een rij:

1. Zorgpremie in 2023 stijgt
Volgens de consumentenbond verwacht het kabinet een gemiddelde jaarpremie van €1649. De gemiddelde maandpremie zal daardoor uitkomen op €137.

2. Zorgtoeslag stijgt in 2023
De zorgtoeslag gaat met ongeveer €35 per maand omhoog naar maximaal €154 per maand om de hogere zorgkosten te compenseren voor de lage- en middeninkomens.

3. Wijziging eigen risico 2023
Het verplicht eigen risico blijft aankomend jaar gelijk.

4. Veranderingen basisverzekering
Er zijn een aantal veranderingen in de basisverzekering. Meer over deze veranderingen kan gelezen worden op: https://www.consumentenbond.nl/zorgverzekering/zorgverzekering-2023.

Dit zijn de belangrijkste veranderingen van de basisverzekering in 2023:
• Regeling paramedische herstelzorg coronapatiënten verlengd
• Vitamine D verdwijnt uit het basispakket
• NIPT-test vervangt combinatietest voor screening ongeboren kind
• Immunotherapie bij zeldzame kankervorm wordt vergoed
• Medicijn tegen obesitas vergoed

5. Collectiviteitskorting verdwijnt
Vanaf 01 januari 2023 mogen zorgverzekeraars geen (collectiviteits-)korting meer geven op de basisverzekeringen, wel op de aanvullende verzekeringen.

Chiropractie valt onder alternatieve geneeswijzen in het aanvullende pakket. Controleert u altijd nog uw polis om onjuistheden uit te sluiten en onaangename verassingen te voorkomen.

De onderstaande link kunt u gebruiken om te zien hoeveel uw zorgverzekering in 2023 van uw chiropractische behandelingen vergoed.

https://www.zorgwijzer.nl/

Wij hopen met onze behandelingen weer te mogen bijdragen aan een heel gezond 2023 voor u!Deze website maakt gebruik van functionele cookies om zo de website optimaal te kunnen laten functioneren. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van analytische cookies.
Website